Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

AD Chemicals en Weert Groep winnaars ION Borghardt Award 2016

SURFACE Campus 2018_22

Tijdens de openingsceremonie van Surface 2016 is de ION Borghardt Award uitgereikt aan AD Chemicals in partnership met Weert Groep. De award is uitgereikt door juryvoorzitter Dr.Ir. Arjan Mol. De innovatie is een primeur in de markt, namelijk een Chroom(VI)-vrije voorbehandeling op verzinkt staal voor poedercoaten en natlakken. De jury was unaniem deze ontwikkeling en marktintroductie te waarderen met de prestigieuze prijs. Ze scoorden bijzonder hoog over de gehele breedte van de gestelde criteria op het gebied van ‘people-planet-profit’. Niet alleen marktbelang en ketenoptimalisatie, maar ook zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen, kostenreductie, arbeidshygiëne en ontzorgen van de klant zijn nadrukkelijk meegewogen in het oordeel van de jury.

Op de tweede plaats eindigde CRS-i met een stikstofspuitapplicatie voor nat- en poederlakken als alternatief voor reguliere persluchtapplicaties. Derde is Green Training met een virtual reality verfsimulatieprogramma ter ondersteuning van traditionele onderwijstechnieken.