Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Blootstelling op locatie: Europese voorschriften vs praktijk

Veiligheid is één van de grote thema’s tijdens SURFACE Campus 2018. Veiligheidsinformatiebladen van verffabrikanten moeten voldoen aan REACH-regelgeving. Hierdoor worden regels voorgeschreven die in de praktijk veel te “zwaar” en daardoor onbruikbaar zijn. De voorgeschreven handschoen ter bescherming van de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in verf, afbijt- en schoonmaakmiddelen is er één van de zwaarste klasse. Deze is echter in de praktijk niet bruikbaar voor het reguliere werk en levert bovendien een ander risico op voor de huid van de gebruiker.

Fulco de Vente laat op 13 november a.s. zien wat de ontwikkelingen zijn in veiligheidshandschoenen voor verffabrikanten. In zijn lezing wordt de OnderhoudNL Arbo-app gepresenteerd, een webapplicatie die eenvoudig en snel kan bepalen welke handschoen nodig is voor betere arbeidsomstandigheden. 

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

Registreer u nu voor gratis toegang Comgres Programma