Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Aluminium en zijn legeringen

Aluminium wordt in toenemende mate gebruikt voor esthetische toepassingen, waarbij oppervlaktetechnologie een zeer belangrijke rol speelt. Aluminium is een relatief nieuw metaal en metaalkundig nog lang niet uit ontwikkeld. Nog steeds worden er nieuwe legeringen bedacht en samengesteld en ook daadwerkelijk gemaakt. De metaalkundige eigenschappen kunnen drastisch worden veranderd, waarmee nieuwe toepassingen realiseerbaar worden.

Nieuwe legeringen, recyclebaarheid, maar ook chemische voorbehandelingen met Chroom(IV) roepen regelmatig veel vragen op. Ing. Johan van de Graaf, legt in een lezing op 14 november a.s. uit hoe corrosiebestendigheid en mechanische eigenschappen sterk kunnen worden verbeterd door het legeren. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

Registreer nu voor gratis toegang Congres Programma