Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Innovatie in coatingproces voor opdrachtgevers, chemicaliën- en lakleveranciers

Een brede kijk op innovaties in coatingprocessen. In een interessante combinatiepresentatie op woensdag 14 november a.s., wordt er vanuit opdrachtgevers (Hollandia Infra), chemicaliënleveranciers (AD Chemicals) en lakleveranciers (DGA Powder Supply) een blik geworpen op ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid in coatingprocessen.

Innovatie binnen de conservering van staalconstructies

Producenten van infrastructurele werken als bruggen en sluizen hebben belang bij betrouwbare conservering van de staalconstructies waarvoor hoge garanties geëist worden. Wim van ’t Hof en Nardo Hoogendijk vertellen hoe daarbij duurzaamheid van het product wordt gevormd en hoe in het productieproces en de gezondheid van personeel een voortdurende aansporing is om te innoveren. Naast vervanging van schadelijke conserveringsproducten wordt ook de mogelijkheid geboden om het proces tussen het stralen van de constructie en het aanbrengen van de conservering, te verlengen, hetgeen flexibiliteit aan het proces toevoegt.

Game changer voor oppervlaktepreparatie voorafgaand aan coatingproces

Staal in zijn diversiteit is een lastig metaal om te prepareren alvorens het gecoat kan worden. Ing. Roland van Meer bespreekt hoe er in praktijk er tal van voorbeelden zijn te noemen wat invloed heeft op de gesteldheid van het staal. Door een combinatie te maken van mechanische en chemische techieken kan de duurzaamheid van gecoat staal verbeter worden.

Blik op innovatie staalconservering vanuit de lakleverancier

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op coatingvlak? Hoe kan men inspelen op veranderingen en tegen welke uitdaging lopen lakleveranciers? Anita Snoeren vertelt in deze deelpresentatie meer.

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze combinatiepresentatie op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

Registreer u nu voor gratis toegang Congres programma