Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Dompelverzinkt staal in persgereedschap van kritische automobielproducenten

Dompelverzinking weerhoudt corrosie van staal en is dus van essentieel belang in de bouw- en automotive industrie. Deze techniek is momenteel in concurrentie met elektrolytisch verzinkt materiaal en heeft zo zijn voor- en nadelen. Om dompelverzinkt staal aan de meest kritische automobielklanten te kunnen leveren worden er belangrijke eisen gesteld aan oppervlaktebehandelingen die plaatsvinden na het verzinken, te weten het nawalsen, maar ook het aanbrengen van laagjes die de smering van het verzinkte materiaal verbetert bij de verwerking bij automobielklanten. Er is een zogenaamde boosterlube ontwikkeld waarmee tevredenheid wordt gesteld omtrent persgereedschap en het dieptrekken van de zichtdelen van auto’s. 

Ing. Chiel Dane van Tata Steel geeft een informatieve lezing op donderdag 15 november a.s. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

Registreer nu voor gratis toegang Congres programma