Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

De voorbehandeling van Carbon Fiber Reinforced Plastics (CFRP) en Titanium voor toepassing in de vliegtuigbouw

De tendens van de luchtvaartindustrie is om de weerstand van vliegtuigen tijdens de vlucht zoveel mogelijk te verminderen om op deze wijze brandstof te besparen. Een nieuwe methode is, om een laminaire-flow van lucht over de vleugeldelen te bewerkstelligen. Deze zogeheten Hybrid laminar Flow Control (HFLC) kan tot 30% aan brandstof besparing opleveren. De vleugeldelen bestaan uit een constructie van poreus titanium verlijmd op ribben van CFRP. De voorbehandeling van de verschillende componenten voor deze verlijming speelt hierbij een cruciale rol.

Op 14 november a.s. geeft Hans Poulis van TU Delft een presentatie over dit onderwerp. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

REGISTREER U NU VOOR GRATIS TOEGANG CONGRES PROGRAMMA