Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Coatingtechnologie voor vezelversterkte composietmaterialen

Coatings en oppervlaktebehandelingen voor vezelversterkte composietproducten winnen aan belang wegens de groei van het aantal toepassingen. De vezelmaterialen worden behandeld om de hechting met het hars te verbeteren, terwijl de mallen met een lossingsbevorderende coating behandeld worden. Om de composietproducten zelf af te werken, zijn gelcoats het meest toegepast en het best gekend. Gelcoats worden in de mal aangebracht en geven een glanzende, decoratieve en beschermende afwerking die veelal voldoende is.

Voor toepassingen die een hoge weerstand tegen water of chemische producten vereisen, zijn specifieke gelcoats of barrièrecoatings ontwikkeld. Andere toepassingen, zoals structurele componenten, vereisen brandwerende coatings. In de windenergie- en luchtvaartsector is er vraag naar anti-ijs en impactwerende coatings. Ook mechanische componenten en gereedschappen worden uit composietmaterialen gemaakt en worden afgewerkt met metallische of keramische coatings om het oppervlak hard en slijtagewerend te maken.

In een presentatie van Walters Lauwerens (Sirris) op woensdag 14 november a.s. komen diverse coatings voor toepassing op composietmaterialen aan bod. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

Registreer u nu voor gratis toegang Congres Programma