Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

 Laserflex Conflux: 3D multi metal printing

Bij het lasersmelten van een vloeibare metaalpoeder in plaats van conventionele poederbedden, is een manier om direct en precies printen van meerdere en functionele multimetalen gerealiseerd. Strenge controle specificaties zijn nodig voor de metaalpoeders die gebruikt worden in de huidige SLM-processen.

De Laserflex Conflux is ontwikkeld door Admatec om direct metalen componenten te printen. In plaats van traditionele poederbedden wordt er gebruik gemaakt van een slurrie, met daarin de metaalpoeders. Door het druppelsgewijs aanbrengen van verschillende metalen, kunnen multimetalen materialen gecreëerd worden in drie richtingen in één processtap.

In een presentatie van dr. Ir. Jaap Hooijmans op woensdag 14 november a.s. wordt er meer verteld over deze innovatie toepassing. Tevens zal er een mock-up van een 3D metaalprinter van Admatec op het themaplein 3D-printing worden gepresenteerd. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze lezing op het ION Congres Campus? U kunt dit aangeven bij uw voorregistratie voor SURFACE Campus 2018.

 

Registreer u nu voor gratis toegang Congres Programma