Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Oppervlaktehandeling van producten tot 9 m bij Chromin Maastricht

De vraag naar industriële producten blijft stijgen. Hierdoor nemen levertijden en de hoeveelheid achterstallig werk toe, wat kan leiden tot een uitdaging in beschikbare capaciteiten. Chromin BV speelt hier op in door uitbreiding van capaciteit met drie nieuwe, aaneen te schakelen kamerovens. Hiermee is het mogelijk om producten tot een lengte van 9 meter te behandelen. Dit biedt mogelijkheid tot het behandelen van slijtage- of corrosiegevoelige componenten zoals pijpleidingen en geleidestrippen in onder andere de voedingsmiddelen- en (petro)chemische industrie.

Daarnaast kunnen ze alle warmtebehandelingen aanbieden, zoals (vacuüm)harden, olieharden, vlamharden, verdelen, nitreren en alle gloeibehandelingen, doordat zij ingericht zijn als volledige harderij. Unieke combinaties van eigenschappen aan kostbare technische componenten kunnen bereikt worden door de diffusietechnieken met de warmtebehandelingen te combineren. Zo kan bijvoorbeeld door het hardchromeren een hoog belast matrijsdeel een hogere slijtageweerstand, een verhoogd corrosieweerstand en een verbeterde temperatuurbestendigheid tot ca 850 graden verkrijgen, wat enorme besparingen kan opleveren.

Bij deze technieken is géén sprake van een opgebrachte coating, maar van een diffusielaag in het materiaal. Hierdoor heeft deze technologie een milieuvriendelijk karakter en is volledig vrij van Chroom(VI).

chromin.nl