Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Upgrade van het ijzerfosfateringsproces bij AD Chemicals

Voor veel bedrijven is het thema chroom(VI)vrij werken nog steeds een veel besproken item. Hoewel er naast verscherpt toezicht en controle nog geen volledig duidelijkheid is vanuit de werkgever, is het evident dat het kiezen voor een chroom(VI)vrije procesvorming aanzienlijk minder belastend voor het milieu is en het economisch meer levensvatbaar is dan de traditionele chromaathoudende processen.

Het PreCoat syteem staat niet alleen voor kwalitatieve conversiecoating, maar ook voor een gehele chemische procesvoering die afgestemd is op de specifieke eigenschappen van een voorbehandelingslijn. Met PreCoat ADL-49 wordt het maximale uit het ijzerfosfateerproces gehaald. Dit is een chroom(VI)vrije passivering voor het ijzerfosfateerproces, die eenvoudig toe te passen is in het laatste spoelbad van een traditionele ijzerfosfateerlijn. Deze is geschikt voor zowel dompel- als sproeilijnen. Hiermee kan tot meer dan 1440 uur neutrale zoutsproei conform de Qualisteelcoat-standaard behaald worden, omdat de conversielaag van PreCoat de corrosieweering en lakhechting verbetert.

adinternationalbv.com