Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Trots op het Werk

Een belangrijke missie van SURFACE Campus is om oppervlaktetechnologie een gezicht te geven. We maken het zichtbaar, tastbaar. En laten zien waar de branche voor staat. Tijdens de expositie Trots op het Werk stellen vakgenoten bijzondere en alledaagse eindproducten tentoon die dankzij oppervlaktetechniek extra prestaties leveren. Een mooie gelegenheid om u te laten inspireren door noviteiten uit de praktijk.

M.m.v. Vereniging IONGalvano Hengelo – University Racing EindhovenPatrick Visser

Vereniging ION zal op de expositie Trots op het Werk enkele prachtige foto’s tentoonstellen omtrent oppervlaktetechnologie.

Galvano Hengelo toont tijdens deze expositie een hydraulisch manifold met nieuwe innovaties op gebied van het galvanisch verzink-nikkelen. Dit is een metalen blok voorzien van een complexe gatenstructuur waarmee complexe hydraulische schakelingen worden gerealiseerd. De voordelen van deze Zink-Nikkel oppervlaktebehandeling is dat met een zeer dunne laag, 5mu, een corrosiebescherming van meer dan 1000 uur (NSS) gehaald kan worden. Door de speciale behandeling blijven de inwendige boringen, ondanks de galvanische bewerking, corrosie vrij en krijgen schroefdraden en boringen in het blok een zeer geringe laagdikte opbouw waardoor nabewerken van dit soort producten tot het verleden behoord.

University Racing Eindhoven (URE) is het grootste studentenproject van de Technische Universiteit Eindhoven. Het URE-team bestaat uit 67 getalenteerde multidiscipilinaire studenten die een elektrische racewagen ontwerpen, bouwen, testen en racen in slechts één jaar. Dit team zal met deze wagen deelnemen aan de internationale Formula Student competitie, de grootste en meeste prestigieuze bouwkundige competitie. Tijdens de expositie Trots op het Werk zal University Racing Eindhoven naast een geanodiseerde velg, hun wagen uit 2016 tonen.

Patrick Visser mag als ontwerper van de ION Borghardt Award niet ontbreken op de expositie Trots op het Werk. Met zijn JUNK-art maakt hij objecten met materialen die andere mensen al rommel zien. Zijn enorme beelden bestaan voornamelijk uit talloze ijzeren onderdelen en producten die eigenlijk bedoeld waren om omgesmolten te worden voor het maken van nieuwe producten. Tijdens de expositie zullen enkele van zijn werken worden tentoongesteld.

Heeft u zaken waarop u trots bent en die u graag aan collega’s, maar ook aan (potentiële) klanten en overheid/bevoegd gezag wil laten zien, neem dan contact met ons op.