Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie

13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Themapleinen

Bezoek de themapleinen om u te oriënteren op bepaalde onderwerpen, te ontdekken wat de beste investering is voor uw vraagstuk en demonstraties bij te wonen. Alles wat u wilt weten, geclusterd per thema. Ontmoet de experts, laat u inspireren en zet de volgende stap naar de ultieme oppervlaktebehandeling.

SURFACE Lab – 3D-printingpleinAccoya Houtplein – ReinigingspleinVerfplein – Veiligheidsstraat

Wilt u aan een van deze pleinen deelnemen, neem dan contact met ons op.

SURFACE Lab: Bring Your Own Sample

Ontdek specifieke eigenschappen van materialen en ervaar de kwaliteitsverschillen. Test uw eigen samples op bijvoorbeeld laagdikte, krasvastheid, ruwheid, weersbestendigheid, hechting, elasticiteit en porositeit. Experts geven uitleg over voorspellende tests en de betrouwbaarheid van tests. Kortom: alles wat u altijd al wilde weten over kwaliteit ontdekt u in het SURFACE Lab.

3D-printingplein

3D-printen is al bijna niet meer weg te denken in de branche. Maar wat is er allemaal al mogelijk? Op het 3D-printingplein zijn diverse printtechnieken te zien, met onder andere kunststof, beton en metaal. Hiervoor worden ook oplossingen aangedragen hoe deze 3D-geprinte producten te behandelen.

Op dit themaplein is er ook aandacht voor 2,5D-printing, de potentiële nieuwe gamechanger van de branche.

Accoya® Houtplein

Hout is als materiaal niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bij de bewerkingen die mogelijk en benodigd zijn staan we veelal niet stil. Accoya gemodificeerd hout is een toonaangevend materiaal dat voldoet aan elke applicatie uitdaging – gevelbekleding, houten dekdelen, ramen, deuren, oeverbeschoeiing etc.

Op het Accoya® Houtplein wordt getoond hoe we van een alledaags product er één met een multifunctionele toepassing kunnen maken.

Reinigingsplein

De komst van nanotechnologie en nieuwe functionele coatings met ultradunne laagdikte kunnen het hechtingsproces tijdens de oppervlaktebehandeling bemoeilijken. Dat maakt goede reiniging belangrijker dan ooit. Op het Reinigingsplein ziet u demonstraties en wordt u bijgepraat over de voordelen en toepassingen van reinigen. Van sproeireiniging tot dompelspoelen; beleef het op het Reinigingsplein.

Verfplein

Het Verfplein is een nieuw initiatief waar u de nieuwste mogelijkheden, oplossingen en toepassingen van coatings kunt zien en ervaren. Sherwin-Williams toont hun BIO-Based productgamma. Als bezoeker krijgt u de kans om dit zelf te ervaren tijdens een spuitdemonstratie. In samenwerking met Green-Training zijn hier ook technieken zoals stralen, spuiten en poedercoaten virtueel uit te proberen.

Veiligheidsstraat

In veel sectoren wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen die niet altijd zichtbaar zijn maar op de langere termijn ernstige aandoeningen kunnen veroorzaken. Het voorkomen van blootstelling van medewerkers aan gevaarlijke stoffen, en daarbij in het bijzonder Chroom(VI) is een topprioriteit van Inspectie SZW. Op de Veiligheidsstraat vindt u specialisten die kunnen helpen bij het veilig en gezond werken op de werkvloer.